Головна » 2013 » Вересень » 19 » ПРО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ НА ЗАПОРІЖЖІ
11:34
ПРО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ НА ЗАПОРІЖЖІ
Гуляйпільський район

На Центральному стадіоні міста «Сільмаш»14 вересня, за участі народного депутата від Партії Регіонів Олександра Дудки, відбулось відкриття турнікового комплексу.



На двох майданчиках з пляжного волейболу проводився районний турнір.



На бігових доріжках проводились районні змагання з легкоатлетичного кросу у двох вікових категоріях присвячені Дню міста. На дистанції 400 метрів переможцями стали: Купріянова Олександра із села Верхня Терса з результатом 1 хв.24 сек., на 2 місці- Курман Софія( ЗОШ №1) з результатом 1. 25, на третьому - Зачепило Вікторія(1хв.27 сек.. село Верхня Терса. Хлопчики цієї вікової групи змагались в бігу на 800 метрів. Тут переміг Конєв Руслан(2 хв.52 сек.), другим був Курдюк Едуард(2 хв.55 сек.). третє місце посів Заболотний Дмитро( (3 хв.04 сек.). У дівчат старшої групи , на дистанції 500 метрів, перемогла Деревянко Наталія ( спортінтернат) з результатом 1 хв.22 сек.). Юнаки змагались на дистанції 1 км. Перше місце здобув Андрій Колесник, село Комсомольське - 3 хв.07 сек. і виконав перший юнацький розряд. Переможці і призери нагороджені грамотами районної організації ФСТ «Колос» та подарунками від спонсорів змагань. Всі учасники змагань займаються в Гуляйпільській ДЮСШ ( тренер Олексій Соя ) та в Запорізькій обласній комплексній ДЮСШ «Колос» ( відділення з легкої атлетики в селі Комсомольське)- тренер Віталій Дикун.


Завершилось свято змаганнями з футболу другого туру відкрито ї першості Запорізької обласної комплексної ДЮСШ «Колос» серед юнаків 2001-2002 р.н.

Приморський район.

Цього дня традиційно проводиться турнір з волейболу памяті відомого та знатного працівника фізичної культури і спорту Приморського району Івана Іларіоновича Маркова. Чотири жіночі та чотири чоловічі команди з районів області приймали участь у розіграші Кубку. У жінок перемогли спортсмени Вільнянського районного СФОК «Колос» , а у чоловіків команда «Ветеран» міста Бердянська.
На відкритому майданчику міста, традиційно для цього регіону, борці вільного стилю у п’яти вагових категоріях, виборювали призи та подарунки від організаторів змагань – Приморської райради та Приморської ДЮСШ. Окремо змагались шахісти та шашкісти. 14 команд колективів фізкультури проводили чергові ігри першості Приморського району з футболу. Загалом у заходах приймали участь більше 500 шанувальників фізичної культури і спорту.

Михайлівський район

14 вересня на центральній площі селища відбулись показові виступи спортсменів Михайлівської ДЮСШ в яких прийняли участь волейболісти, футболісти, боксери, гирьовики. 15 вересня на стадіоні «Пам'ять Леніна» проводився другий тур відкритої обласної першості з футболу серед юнаків 2001-20012 р.н. в якому приймали участь представники шести районів. Грамотами від Запорізької обласної організації ВФСТ «Колос» були відзначені кращі футбольні тренери – Ігор Черненко( місто Енергодар), Артем Алексєєв ( Оріхівська ДЮСШ), Сергій Хорошун ( Михайлівська ДЮСШ).

Запорізький район

В селищі Кушугум, за участі заступника голови обласної державної адміністрації Петра Гончарука, начальника відділу молоді та спорту ОДА Наталії Власової , в плані підтримки соціальни х ініціатив Президента України Віктора Януковича по покращенню матеріально-технічної бази галузі спорту, 12 вересня відбулось святкове відкриття майданчика зі штучним покриттям 20-40 м.кв.



Після показових виступів провідних спортсменів відбулась матчева зустріч команди обласної державної адміністрації з командою селища Кушугум.

А 15 вересня , за участі голови райдержадміністрації Олексія Чухрая та голови ФСК «Колос» Миколи Земляка, тут були відзначені кращі спортсмени, ветерани, інструктори по спорту , вчителі фізвиховання, голови сільських та селищних рад грамотами та подарунками. По закінченню відбувся розіграш ювілейного, 25 кубку на призи районної газети «Червоний промінь». Перемогла команда «Палер» Малокатеринівської селищної ради. На стадіоні « Автозаз » м. Запоріжжя в цей день проводився Кубок Лівобережжя з футболу. У фіналі зустрічались команди «Колос» селища Кушугум та «Московка » села Наталівка Запорізького району.

Оріхівський район.

На площі Набережній міста Оріхів в цей святковий день проходили змагання серед спортсменів Оріхівської ДЮСШ з веслування на каное та байдарках, шахів та міні-футболу. Студенти Оріхівського сільськогосподарського технікуму випробовували себе в легкоатлетичному кросі та гирях. Під егідою райради ФСТ «Колос» ( голова Олександр Онищенко) проводився районний турнір з пляжного волейболу. За планом заходів були проведені змагання «Тато, мама, я-спортивна сімя» та «Веселі старти» Всього прийняли участь у заходах понад сто мешканців міста. Змагання з різних видів спорту пройшли в селах і селищах району.

Приазовський район.

В селі Новокостянтинівка проводився традиційний всеукраїнський турнір з вільної боротьби присвячений 90-річчю заснування району та памяті воїнам -авганців. 200 учасників з районів області та гостей з Дніпропетровської , Херсонської областей та АР Крим приїхали виборювати нагороди.
В селі Богданівка проводився турнір ветеранів з футболу. 14 вересня в селищі Приазовське відбулись змагання з міні-футболу в трьох вікових групах серед учнів Приазовської ДЮСШ.
Якимівський район.
Проводився черговий тур першості району з футболу. В селищі Кирилівка змаганнями з більярду та волейболу продовжилась спартакіада селища.

Вільнянський район.

Дванадцять команд колективів фізкультури проводили чергові ігри на першість району. У селі Михайлівка , за ініціативи голови сільської ради Вадима Вишинського, проведено турнір з волейболу за участі шести команд району.

Василівський район

З нагоди Дня фізичної культури та спорту України в Василівському районі відбулися урочисті та розважальні заходи, в яких взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Джуган та голова районної ради Денис Калінін.



Куйбишевському район

У загальноосвітніх школах Куйбишевського районупроводився тиждень фізичної культури та спорту,
Відкрився спортивний тиждень турніром з футболу серед юнацьких команд. На стадіонах селищ Куйбишеве та Комиш-Зоря відбулися футбольні матчі, в яких взяли участь шість команд. За результатами гри І перше місце виборола Смирновська команда, ІІ- Білоцерківська, ІІІ – Вершинська. Призерів та переможців привітав директор Куйбишевської ДЮСШ Ігор Гвоздьов.


Веселівський район

Веселівці готуються до відкриття спортивних майданчиків з штучним покриттям.Заступник голови Весеівської райдержадміністрації А.В. Грибко провів виїзну нараду щодо стану будівництва спортивного майданчика із штучним покриттям у Веселівській загальноосвітній школіІ-ІІІ ступенів № 2.
Спільно з представниками підрядної організації, директором навчального закладу посадовець оглянув хід виконання робіт з реалізації інвестиційного проекту «Спортивний гарт Веселівщини». На сьогодні проведено роботи з будівництва котловану та підготовки основи під покриття, які виконано на 30%. Реалізація цього проекту стане поштовхом для розвитку спортивного і фізкультурного руху в районі, сприятиме залученню не лише дітей, а й дорослих до здорового способу життя .
Проект «Спортивний майданчик замість смітника» здобув перемогу у конкурсі соціальних проектів «Ми – це місто», суть якого полягає у будівництві двох міні- футбольних майданчиків з високотехнологічним синтетичним покриттям «штучна трава», який відповідає вимогам до занять фізичною культурою і спортом. Загальний обсяг коштів, необхідних для реалізації проекту, складає 848,828 тис. грн. Фінансування відповідних робіт відбувається за рахунок гранту Фонду конкурсу (50 тис. грн), коштів Веселівської районної ради та господарських організацій – партнерів району.
- Ми маємо безумовно реалізовувати завдання і доручення Президента України у відповідному напрямку. Відкриття нових спортивних майданчиків із штучним покриттям у Веселівському районі забезпечить суттєве зростання охоплення дітей, молоді й інших вікових груп населення регулярними заняттями фізичною культурою і спортом, – зазначив заступник голови райдержадміністрації А.В. Гриб

Пологівський район

13-15 вересня в ДЮСШ відбувся всеукраїнський турнір з гандболу серед дівчат 2000-2001 років народження, присвячений 90-річчю утворення Пологівського району. У турнірі взяли участь команди з Оріховської ДЮСШ , міста Запоріжжя, села Тернівки з Дніпропетровщини, Зінькова Полтавської області та дві команди з Поліг.
На відкритті турніру побували і виступили голова райдержадміністрації Ю.А.Коноваленко, начальник відділу освіти молоді та спорту Т.С.Яковенко.
По п’ять ігор зіграла кожна команда перш, ніж визначився переможець. Врешті-решт перше місце посіли юні гандболістки з Поліг, на другому місці спортсменки Зінькова, на третьому – Оріховської ДЮСШ. Команди нагороджено кубками, грамотами та медалями. А кращим гравцям та їхнім тренерам вручено керамічні сувеніри подружжя Нагурних.

Мелітопольський район

В цей день були нагороджені люди, які внесли найбільший внесок у розвиток спорту Мелітопольського району. Голова Мелітопольської районної ради Ю.О. Єсипенко, голова Мелітопольської районної державної адміністрації В.І. Горбань та депутат Запорізької обласної ради Є.В. Балицький нагороджували подяками, грамотами та цінними подарунками активістів, спортсменів і меценатів. Подяки отримали багато людей, але хотілося б відзначити меценатів, без яких не було б більшості спортивних змагань. Це депутати Мелітопольської районної ради Барцал Віктор Йосипович, Гарабажіу Володимир Сергійович, Журавель Віктор Григорович, Масалабов Василь Миколайович та Щербіна Олександр Костянтіновіч. Також відзначено тренера- викладача Мелітопольської ДЮСШ з гирьового спорту Кубрака Сергія Івановича, який виховав не мало чемпіонів світу та європи.

Новомиколаївський район

У райцентрі відбулася серія змагань з різних видів спорту, під час яких їх учасники на стадіоні, у спортивних залах активно демонстрували майстерність у боротьбі за перемогу, азарт, наснагу, емоційність
Серед найбільш масових та популярних видів спорту в Новомиколаївському районі - футбол.
Головною спортивною ареною змагань став стадіон ім.Андреєва у райцентрі. За традицією проведено міні-футбольну гру між командами селищних рад. Перше місце здобула Новомиколаївська команда «Лан», яка випередила Новомиколаївську "Дельту” з рахунком( 2:0 ), а третє місце посіла Тернуватська селищна рада.
У волейбольному чоловічому турнірі, який проводився у спортзалі Новомиколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, команда Софіївської сільської ради здобула чемпіонський титул, у напруженій боротьбі вони вибороли перемогу у команди НЗОШ-І "Паросток”, бронзу здобула Новомиколаївська команда " Юність”.
Слід відзначити і факт здобуття популярності настільного тенісу. За значний внесок у підготовку майбутніх тенісистів, розвиток фізкультури та спорту в районі голова райдержадміністрації Олександр Мануйлов вручив подяку райдержадміністрації тренеру0-викладачу Новомиколаївської ДЮСШ Григорію Козакову. Шахісти в кількості 7 кращих представників цього виду спорту розігрували особисту першість. Чемпіоном став Бабарь І.О., друге місце посів Кошевой В.В, вигравши у Заярського М.Д.
У змаганнях, присвячених Дню фізичної культури і спорту, взяли участь 118 спортсменів. Кращі з них були нагороджені грамотами райдержадміністрації та призами.
Переглядів: 1111 | Додав: Zemlyakoff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: