Головна » 2014 » Лютий » 17 » Запорізькі ветерани – серед переможців та призерів.
13:17
Запорізькі ветерани – серед переможців та призерів.
Протягом трьох останніх днів минулого тижня культурно-спортивний комплекс Гуляйполя притягував увагу місцевих прихильників спорту. Тут відбувався традиційний, тринадцятий за ліком, Міжнародний волейбольний турнір «Кубок Водолія», в якому взяли участь по п'ять чоловічих і жіночих команд ветеранів.

Незмінним організатором змагань є голова Шевченківської районної адміністрації Запоріжжя, президент СК «Запоріжжя» Ігор Бірюков, а став можливим цей турнір завдяки патронату Запорізької міської ради, обласної федерації волейболу, управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Гуляйпільської райдержадміністрації. Спонсорську допомогу надали ТОВ «Агроконтинент» і НВП «Іскра».

Серед ветеранів волейболу, котрі прибули до Гуляйполя, – заслужені майстри спорту, учасники чемпіонатів світу та Європи, 33 переможці та призери Всесвітніх ігор ветеранів, що проходили торік у Туріні. Під час урочистого відкриття «Кубка Водолія»-2014 їх вітали: народні депутати України Олександр Дудка та Євген Карташов, президент Всеукраїнської асоціації ветеранів волейболу, олімпійський чемпіон Мехіко-68 Володимир Іванов і, звичайно, триразовий чемпіон світу з волейболу серед ветеранів Ігор Бірюков.

Народний депутат України Олександр Дудка, вітаючи земляків зі спортивним святом, зокрема, сказав:

– Сьогодні у цьому спортивному залі географія турніру представлена справді досить широко. І хочеться подякувати командам за те, що вони завітали на Гуляйпільщину, аби вкотре, уже втринадцяте, взяти участь у турнірі на «Кубок Водолія». Окремі слова подяки говорю команді із російського міста Твері, які участю у цих змаганнях показують своє дружнє ставлення до нашої держави, і доводять, що спорт не має кордонів і не знає перешкод, навіть якщо доводиться здолати сотні кілометрів...Звичайно, я, як і наші земляки, численні вболівальники у цьому залі, найбільше підтримую команду Гуляйполя. Але всі ви, шановні спортсмени, заслуговуєте на перемогу. Тому я бажаю всім вам незабутніх вражень від візиту на нашу славну, благословенну гуляйпільську землю, успіхів вам на спортивних майданчиках і в житті, і хай переможе найсильніший!..

У змаганні чоловічих команд (вік гравців – 55 років і більше) доля першого місця вирішувалась у зустрічі СК «Запоріжжя» і гостей з російського спортклубу «Тверь». Наші земляки вдало розпочали першу партію, вели в рахунку 23:15, але примудрилися розгубити здобуту перевагу і поступилися. А в наступному сеті росіяни наданого їм шансу не втратили. Отже, 2:0 – і фарфоровий кубок разом із комплектом медалей (теж фарфорових) їдуть до Твері. Певною втіхою для срібних призерів стали спеціальні нагороди, якими відзначені кращі гравці СК «Запоріжжя» Павло Воронков і Віталій Чередниченко. Третє місце посіли волейболісти дніпропетровського «Автомобіліста». Четвертою фінішувала команда краматорського «Ветерана», якій вдалося випередити господарів із СК «Гуляйполе». За підсумками чоловічого турніру спеціальними нагородами відзначені кращі гравці команди-переможниці Павло Воронков і Віталій Чередниченко .
Зате у жіночому турнірі перевага запоріжанок не викликала сумніву. У вирішальному матчі вони здобули перемогу над спартаківками Дніпропетровська – 2:1. Кращим гравцем цієї зустрічі визнана Яна Ковтун (СК «Запоріжжя»), а приз найкращого гравця турніру отримала капітан запорізького клубу Жанна Голіцина. Гідні подарунки зробили наші землячки до десятирічного ювілею свого клубу і його лідерства на світовій арені. Третє призове місце посіли волейболістки СК «Харків».

Організатори «Кубка Водолія»-2014 передбачили й понад 20 заохочувальних призів для найактивніших уболівальників. Тож задоволеними залишилися і учасники, і глядачі.

Після завершення турніру Ігор Бірюков так прокоментував змагання:

– Перш за все, цьогорічний «Кубок Водолія» позначився участю російської команди СК «Тверь». Це унікальна і сильна команда, яка радо відгукується на наше запрошення взяти участь у турнірі. СК «Запоріжжя» і СК «Тверь» - рівні за силами. До цього часу запорізькі волейболісти ще нікому не поступалися. Та й росіяни обійшли нас усього на два м'ячі... Тому напруга під час зустрічі цих команд була надзвичайна, і зрештою росіяни вибороли перемогу, з чим ми їх щиро вітаємо... У наших подальших планах – участь у розіграші Кубка Співдружності, який відбудеться у травні. Потім – чемпіонат Європи у Франції, далі – ветеранська Олімпіада у 2017 році.

Газета "Запорізька правда" 13 лютого 2014 року.
Переглядів: 438 | Додав: Zemlyakoff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: