Головна » 2012 » Квітень » 12 » « Золота гиря» у ветерана «Колоса»
15:41
« Золота гиря» у ветерана «Колоса»



Ветеран товариства «Колос», гирьовик Тимофій КОСЕНКО з села Червоноармійське Якимівського району Запорізької області в 17-й раз став чемпіоном світу та в 12-й - чемпіоном Європи серед ветеранів. За свої досягнення він, єдиний з українських спортсменів, нагородження міжнародним орденом «Крилатого лева» та золотою гирею.
Чемпіонат світу, Європи та країни СНД проходив з 26 березня по 4 квітня в м. Архангельськ (Росія). У ньому приймали участь більше 300 спортсменів з 19 країн. Україну представляли шість гирьовиків, а Запорізьку область - Тимофій Косенко та Любов Черепаха.
Спортсмен відмічає, що за своєю спортивною програмою цей Чемпіонат світу був одним з самих важчих.
Зустріли нас дуже добре, зібрали всіх у великому залі. Учасників змагань вітали губернатор, льотчик-випробувач першого класу, Герой Радянського Союзу Марія Попович - дружина льотчика-космонавта Павла Поповича, - розповідає Тимофій Косенко. - А потім нагороджували видатних спортсменів з різних країн. У числі інших назвали і моє прізвище. Я, звичайно, не чекав цього. Але було дуже приємно отримати орден «Крилатого лева». Такі ордена отримали всього десять чоловік. Коли грав гімн України, я відчував гордість за нашу країну. Потім відбувся великий концерт .
Ще один сюрприз чекав Тимофія Косенко на наступний день під час урочистого відкриття чемпіонату. Його і ще чотирьох спортсменів з різних країн міжнародна федерація нагородила ... золотою гирею.

Після всіх урочистостей почалися змагання. У своїй ваговій та віковій категоріях (60 - 64 роки, до 90 кг відповідно) Тимофій Косенко брав участь в декількох видах. Одним з найбільш складних був напівмарафон: потрібно було якомога більше разів підняти 16-кілограмову гирю протягом 30 хвилин з одним перехопленням. Він «вирвав» її 658 разів і поліпшив своє ж минуле досягнення на 10 разів! Тимофій Косенко побив ще один свій рекорд - протягом трьох хвилин «вирвав» пудову гирю 95 разів (колишній результат - 94 рази).
У «Довгому циклі» (вид змагань) однією рукою протягом 10 хвилин «виштовхнув» гирю 188 разів! Тимофій Косенко брав участь ще в декількох видах змагань, і майже в кожному брав перемоги.
Після цього чемпіонату світу колекція медалей видатного спортсмена-ветерана поповнилася ще на 11 золотих і 3 срібних медалі. Крім того, Тимофій Косенко в 17-й раз став чемпіоном світу, 12-й - чемпіоном Європи.
Ветеран-гирьовик дуже вдячний народному депутату України Артему Пшонці, який повністю фінансував його участь в чемпіонаті.
Обласна газета «Надежда»
Автор: Юрій Куперман
Переглядів: 513 | Додав: Zemlyakoff | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: