Головна » 2014 » Серпень » 11 » Турнір пам`яті О.В. Андрєєва
12:33
Турнір пам`яті О.В. Андрєєва
9 серпня в селищі Новомиколаївка пройшов обласний турнір з футболу, присвячений пам`яті колишнього голови сільгосппідприємства «Золотий колос», великого прихильника та мецената футболу Олексія Володимировича Андрєєва. Двадцять років минуло, як пішла з життя ця велика людина.



З приходом Олексія Володимировича колгосп банкрут доріс до колгоспу мільйонера. Повний невичерпної енергії, завзяття, наполегливості у досягненні мети, він багато зробив для господарства, селища, розвитку спорту, зокрема футболу та кінного спорту. Сам палкий прихильник і спорту, і пісні він власним прикладом спонукав трудівників до участі в спортивних змаганнях, гуртках художньої самодіяльності. Завдяки його зусиллям в районному будинку культури виступали такі видатні артисти, як Микола Гнатюк, Ян Табачник, Лев Лещенко, Валентина Толкунова та інші. Олексій Володимирович також долучив свої зусилля до відкриття кінноспортивної школи в селищі Новомиколаївка, з якої вийшло чимало кандидатів в майстри та майстрів спорту. Збудовано футбольний стадіон, який нині носить його ім’я та на сьогоднішній час завдяки особистим зусиллям Анатолія Лютого ( президента та головного тренера ФК «Таврія» ) знаходиться в належному стані, що дає змогу проводити ігри обласного та всеукраїнського рівня.
Футбольна команда, спочатку «Нива» потім «Нива – Віктор» успішно виступала не тільки в обласних змаганнях але й в республіканських. Гравці цієї команди вигравали першість області, приз «Запорізької правди», республіканський приз «Колос».



«Нива – Віктор» стала першим щаблем до великого футболу Павлу Шкапенку (гравець Київського «Динамо» 90-х років), Тарасу Ванярхі ( колишньому капітану збірної України з міні-футболу, та ін.) Грали за цю команду і такі видатні футболісти, як Равіль Шаріпов, Леонід Ключик, Володимир Светлічний, Олександр Галушков, Владислав Іщенко, Федір Васильченко, Євген Чеботаєв та багато інших.
На районному стадіоні також проводились і товариські зустрічі з футболу, одна з пам’ятних для мешканців району була гра між командами «Нива» та збірною ветеранів радянського союзу.
Щодо турніру, то в ньому виявили бажання приймати участь команди «Антонівка» з Вільнянського району, «Колос-Батьківщина» з Пологівського району, господарі «Таврія» селище Новомиколаївка та гості з Дніпропетровської області – команда «Перемога» з селища Покровське. На відкритті турніру, який проводився під егідою Запорізької обласної організації ВФСТ «Колос» та обласного центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх», учасників вітав голова обласного сільського фізкультурно-спортивного товариства Анатолій Земляков. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Олексія Андрєєва, а делегація від учасників поклала квіти на його могилу.



З нагоди проведення турніру Запорізька обласна організація ВФСТ «Колос» виготовила пам’ятну медаль та випустила програмки, присвячені пам`яті Олексія Андрєєва і розповсюдила їх місцевим любителям футболу та презентувала кожному учаснику спортивного свята.





За великий внесок в розвиток футболу та досягнення на всеукраїнському рівні пам’ятною медаллю Центральної Ради ВФСТ «Колос» АПК України був нагороджений президент та головний тренер ФК «Таврія» Анатолій Лютий.



Грамотами обласної організації відзначені колишні гравці клубу Адрій Крошен ( Вільнянський район) та Олександр Гуманський ( Покровський район) , а також голова Пологівської рай організації ВФСТ «Колос» Михайло Садовий.



В першому півфіналів зустрілись пологівці та покровчани. З мінімальним рахунком 1-0 перемогли пологівці. В матчі «Таврії» та «Антонівки» більш досвідчені господарі без проблем довели рахунок до 4-0 і вийшли до фіналу.



В матчі за третє місце гості з Дніпропетровщини в серії пенальті ( рахунок в основний час 1-1) здолали вільнянських футболістів, а у фіналі господарі виграли 2-0 і вибороли кубок пам`яті Олексія Анрєєва.



Всі учасники турніру нагороджені грамотами та медалями обласного центру фізичного здоровя населення «Спорт для всіх»( директор Олег Рибченко), а кожна команда отримала від спонсорів подарунки та фінансову допомогу. Слід відзначити ТОВ «Терра» ( директор Микола Павелко), ТОВ «Маяк»( Олександр Шевельов), ПП «Дельта»( Валерій Шапаренко), ФГ «Волна»( Володимир та Іван Клименко).
Кращим гравцем турніру визнано Максима Лунеку, а приз глядацьких симпатій отримав Сергій Руденко ( обидва з ФК «Таврії). Їх відзначив голова Терсянської сільської ради Валерій Євсєєв. Такий турнір це не тільки шана великим людям - а й підтримка державності та єдності в сьогоднішний не простий для нашої країни час.

Переглядів: 546 | Додав: Zemlyakoff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: