Головна » 2012 » Квітень » 10 » Гирьовий спорт.
15:15
Гирьовий спорт.
Минулої п'ятниці у спортивному житті Запорізького району сталася значна подія. На території Кушугумської селищної ради відбувся І районний турнір з гирьового спорту серед школярів на кубок багаторазової чемпіонки світу, заслуженого майстра спорту Любові Черепахи, яка працює тренером районного спортивного клубу "Колос". Турнір був присвячений Всесвітньому дню здоров'я і проведений у відремонтованій спортивній залі НВК "Інтелект" за підтримки районного відділу освіти і селищної ради.
Відкрив І шкільний турнір з гирьового спорту голова районного ФСК "Колос" Микола Земляк. Урочистими промовами його підтримали директор школи Тетяна Апостолова, начальник районного відділу освіти Ольга Комаровська, голова селищної ради Галина Загребельна і чемпіонка світу Любов Черепаха. З нагоди дня народження чемпіонки Запорізька обласна організація всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос" нагородила її грамотою за розвиток гирьового спорту в районі.
Взяти участь у змаганнях зголосилися 11 шкільних команд, у складі яких були не тільки хлопці, а й дівчата. На турнір до Кушугуму приїхали найкращі спортсмени із Степного, Малокатеринівки, Відрадного, Біленького, Лисогірки, Володимирівського, Григорівки, Лежиного, Балабиного і Юльївки. Дівчата й молодші хлопці піднімали гирю вагою у 8 кг, а старші юнаки – 16 кг. Наймолодшому з 55 учасників виповнилося 11 років, найстарші навчаються у випускних класах.
Любов Черепаха провела майстер-клас для всіх присутніх. Спершу вона на власному прикладі показала техніку виконання вправ з гирею, а потім запросила на поміст бажаючих спробувати свої сили.
Коли підсумки змагань були підбиті, журі нагородило переможців кожної вагової категорії призами від підприємства "Інвек" і солодощами – від Кушугумської селищної ради. Серед юнаків у ваговій категорії 60 кг переміг Володимир Мірошниченко (Малокатеринівка), 70 кг – Максим Болдишор (Лежине), 80 кг – Ігор Федик (Юльївка), 40 кг – Ярослав Макаренко (Відрадне), більше 80 кг – Єгор Долгий (Малокатеринівка), 50 кг – Іван Бойко (Малокатеринівка), до 60 кг – Денис Шепеленко (Біленьке). Серед дівчат у ваговій категорії 40 кг перемогла Вікторія Харченко (Малокатеринівка), 50 кг – Лілія Найдьонова (Біленьке), 60 кг – Яна Литвиненко (Григорівка). У ваговій категорії більше 60 кг переможницями стали Дар'я Шипілова (Кушугум), Юлія Штельмахова (Володимирівське) і Олена Мороз (Відрадне), кожна у своїй віковій категорії.
Тим учасникам турніру, які здобули абсолютну перемогу серед хлопців і дівчат, дісталися кубки від чемпіонки світу Любові Черепахи. Перший особистий кубок за 164 під-йоми гирі вагою 16 кг отримав Єгор Долгий з Малокатеринівки, а другий, за 220 підйомів гирі вагою 8 кг, – Дар'я Шипілова з Кушугуму. Перехідний кубок чемпіонки світу забрала з собою команда Малокатеринівського НВК – і зберігатиме його до наступного турніру з гирьового спорту серед школярів району.
Переглядів: 507 | Додав: Zemlyakoff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: